keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Pekoni-paprika-juustokierteet

Pekoni teema jatkukoon... Vanhempani toivat tullessansa koko jääkaappinsa sisällön minun syötäväkseni, joten rupesin miettimään mitä niistä aineksista saisi loihdittua. Ehkä leipomishistoriani ensimmäinen kerta kun idea lähtee kokonaan jo kotoa löytyvistä tuotteista, JES!

Pakkasesta löytyi ennen joulua ostettu voitaikina (en tehnytkään koskaan niitä joulutorttuja, enkä myöskään kertonut avopuolisolleni että taikina oli vääränlainen) ja jääkaapista pekonia, paprikaa, tuorejuustoa ja juustoraastetta!

Näin syntyivät pekoni-paprika-juustokierteet. Kaulin taikinan ja levitin päälle ruohosipulituorejuustoa, pekoni- ja paprikakuutioita sekä juustoraastetta. Pyöritin taikinan rullalle ja leikkasin pötköstä parin sentin paksuisia paloja. Voitelin rullat vielä kananmunalla ja laitoin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi. Helppoja ja nopeita suolapaloja :)


Rupesin jo miettimään myös makeaa versiota. Jääkaapista löytyisi tällä hetkellä mansikkahilloa ja mascarpone-juustoa, voisi toimia! Taidan muutenkin ruveta toteuttamaan näitä ruoka-ainelähtöisiä leipomuksia enemmän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti