maanantai 4. maaliskuuta 2013

Sieni-pekonipiirakka

Vanhempieni visiitin kunniaksi halusin leipoa jotain suolaista hyvää! Kaappeja koluttuani päädyin tekemään piirakan, jossa käyttäisin vanhemmiltani saatuja kuivattuja suppilovahveroita. Nettiselailujen jälkeen päädyin luottamaan jälleen kerran Kinuskikissaan, pienimuotoisen sovelluksen kera:

Pohja:
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl graham-jauhoja
150 g margariinia
2 rkl vettä

Sekoita kulhossa täysjyvävehnäjauhot ja graham-jauhot. Nypi jauhot ja margariini sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Itse tein pohjan käyttämällä 2 dl Graham täysjyvävehnäjauhoja ja 2 dl normaaleja vehnäjauhoja. Aiemmin olen tehnyt pohjan käyttämällä pelkästään vehnäjauhoja, kun muita jauhoja ei tuolloin löytynyt. Toimii kaikinpuolin vaikkakin parempaa ja täyteläisempää on, kun mukana on myös täysjyväjauhoja!

Täyte:
kuivattuja suppilovahveroita
1 sipuli
2 suippopaprikaa
150 g pekonia
suolaa
valkopippuria
2 dl ruokakermaa
120 g smetanaa
2 munaa
1 ½ dl emmental-juustoraastetta

Kuutioi paprika ja pekoni sekä hienonna sipuli. Laita ainekset pannulle ja heitä kuivatut suppilovahverot joukkoon (lisäsin suppilovahverot ihan silmämääräisesti, niin että näyttää hyvältä). Lisää hieman vettä ja kypsennä pannulla, kunnes kuivatut sienet ovat pehmentyneet ja vesi haihtunut. Mausta suolalla ja valkopippurilla (tai millä tahansa). Lisää joukkoon ruokakerma, smetana, munat ja juustoraaste ja kaada täyte vuokaan. Paistetaan 200 asteessa noin 35 minuuttia. Pinnan voi suojata foliolla jos näyttää tummuvan liikaa.




























Piirakka teki hyvin kauppansa! Viimeisen palan säästelen herkkuhetkeksi illalla alkavaan yövuoroon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti