Noin 5 dl perunasosetta
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja (hiivaleipäjauhoja kaapissa!)
3 dl ohrajauhoja (eli vehnäjauhoja)
Ensin valmistetaan perunasose. Keitetään perunat ja kuoritaan (tai toisinpäin), soseutetaan ja lisätään hieman keitinvettä (itse soseutin eli tilsin haarukalla, koska en pelkää sattumia! Ja keitinveden sijaan laitoin vähän maitoa, ihan vaan huntturalla). Sekoitetaan jäähtyneeseen soseeseen suola, munat ja jauhot (koska kaapistani ei löydy ohrajauhoja, korvasin ne vehnäjauhoilla). Nostetaan taikina kasoiksi leivinpaperille ja taputellaan jauhotetuilla käsillä ohuiksi rieskoiksi. Pistellään leivät haarukalla ja paistetaan 250 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjotaan lämpiminä, nautitaan ja katsellaan pinnalle ihanasti sulavaa voita!
Epäselväksi jäi, millä munat, suola ja jauhot tulisi muusin sekaan sekoittaa. Aloitin lusikalla, mutta kun jauhot pöllysivät ympäriinsä ja tursuivat yli laitojen, siirryin käsipeliin. Toimi! Rieskoja tuli 7 kappaletta, mutta nyt niitä on enää kolme...
Hyvä keino käyttää jämäksi jääneet perunamuusit :)
Jos vielä yhen...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti