sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Karjalaisen eka piirakka

Tänään tuli tunne, että on oltava jokin muu paikka julkaista ruoka-/leivoskuviani kuin Facebook. Epäilen, että kovinkaan moni facebook-ystävistä/kavereista/tuttavista ei jaksa ruokakuviani enää kovinkaan kauan katsella. Mutta koska olen aina niin fiiliksissä tekeleistäni ja leipominen on mielestäni sekä terapeuttista että mukavaa, perustin paikan johon voin lisäillä kuvia sen enempää ajattelematta. Tänään 17.2.2013 tein ENSIMMÄISTÄ kertaa karjalanpiirakoita. Hävettää myöntää, sillä juureni ovat Karjalasta ja itsekin olen asunut 18 vuotta elämästäni Pohjois-Karjalassa, mutta jälleen kerran toteamme, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan.



Tässä karjalanpiirakan evoluutio. Alku oli tosiaan hieman hankalaa, mutta onneksi kaikki näistä piirakoista (ulkonäöstä huolimatta), maistuivat samalta ja NAM niin hyvältä! Olen aina rakastanut karjalanpiirakoita munavoilla ja nyt olen kiitollinen itselleni että kykenin niitä valmistamaan. Ja jälleen kerran yksi ruoka, josta annetaan aivan liian hankalatekoinen kuvaus! Itseasiassa melko helppoa hommaa, jos ei ole super kriittinen piirakan täydellisestä ulkomuodosta.

Tässäpä tulee ohje piirakoille:
Täyte: 3dl vettä
2dl puuroriissiä
7dl kuumaa maitoa
suolaa
Kuori: 2dl vettä
2tl suolaa
3dl ruisjauhoja
3dl vehnäjauhoja
25g voita

Valmista ensin puuro. Keitä riisiä vedessä kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja keitä noin puoli tuntia. Mausta puuro suolalla ja laita jäähtymään. Puuroon voi lisätä kananmunan jos haluaa pehmentää ja sitoa puuroa. Tämä vasta kun puuro on jäähtynyt.
Sitten vaan pyöräytät piirakat pellille ja paista 300 asteessa noin 15 minuuttia
Annoksesta tulee noin 20 valmista piirakkaa
 
Ohjeen sain aidolta karjalaiselta naiselta, setäni vaimolta. Naureskelin hetken tuolla "sitten vaan pyöräytät piirakat pellille". Noh netistä onneksi löytyy, vinkkejä ja ohjeita videoiden muodossa. Katselin pari videota erilaisista tekniikoista ja sitten vain lähdin soveltamaan ja testaamaan mikä sopisi minun hyppysiini (ja pitkille kynsilleni) parhaiten. 

Eikun kokeilemaan, ei se oo läheskään niin hankalaa mitä kaikki aina väittää :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti