
Tässä karjalanpiirakan evoluutio. Alku oli tosiaan hieman hankalaa, mutta onneksi kaikki näistä piirakoista (ulkonäöstä huolimatta), maistuivat samalta ja NAM niin hyvältä! Olen aina rakastanut karjalanpiirakoita munavoilla ja nyt olen kiitollinen itselleni että kykenin niitä valmistamaan. Ja jälleen kerran yksi ruoka, josta annetaan aivan liian hankalatekoinen kuvaus! Itseasiassa melko helppoa hommaa, jos ei ole super kriittinen piirakan täydellisestä ulkomuodosta.
Tässäpä tulee ohje piirakoille:
Täyte: 3dl vettä
2dl puuroriissiä
7dl kuumaa maitoa
suolaa
Kuori: 2dl vettä
2tl suolaa
3dl ruisjauhoja
3dl vehnäjauhoja
25g voita
Valmista ensin puuro. Keitä riisiä vedessä kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja keitä noin puoli tuntia. Mausta puuro suolalla ja laita jäähtymään. Puuroon voi lisätä kananmunan jos haluaa pehmentää ja sitoa puuroa. Tämä vasta kun puuro on jäähtynyt.
Sitten vaan pyöräytät piirakat pellille ja paista 300 asteessa noin 15 minuuttia
Annoksesta tulee noin 20 valmista piirakkaa
Ohjeen sain aidolta karjalaiselta naiselta, setäni vaimolta. Naureskelin hetken tuolla "sitten vaan pyöräytät piirakat pellille". Noh netistä onneksi löytyy, vinkkejä ja ohjeita videoiden muodossa. Katselin pari videota erilaisista tekniikoista ja sitten vain lähdin soveltamaan ja testaamaan mikä sopisi minun hyppysiini (ja pitkille kynsilleni) parhaiten.
Eikun kokeilemaan, ei se oo läheskään niin hankalaa mitä kaikki aina väittää :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti