tiistai 19. helmikuuta 2013

Rahkaletut

Tällä kertaa hieman kevyemmällä linjalla. Rahkaletut ovat (ainakin olevinaan) melko terveellisiä herkkuja. Suurin osa vehnäjauhoista on korvattu maitorahkalla ja jos joku karppaaja haluaa korvata viimeisen desinkin, se onnistuu esim. mantelijauhoilla. Sokerin voi puolestaan korvata makeutusjauheella. Itse vetelen tylysti vehnäjauho-sokeri-linjalla.

Bongasin reseptin joskus Pirkan sivuilta ja tältä se näyttää:

1 prk (250g) maitorahkaa
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

Sitten vain kaikki ainekset sekaisin, n. 10 min. turvotus, nokare voita tai muuta rasvaa pannulle ja paistamaan!

Letuista tulee normaalia lettuja paksumpia (pannukakkumaisia) joten niitä on helpompi käännellä. Tästä ominaisuudesta tykkään erityisesti, sillä normaalit letut tuntuvat useimmiten hajoavan käännettäessä. Enkä uskalla heitellä vaikka kovasti haluaisin!

Taikinasta tulee neljä isoa lettua. Tarjoilin pakastemansikoiden, banaanin ja vaniljarahkan kera. Maustettu rahka toimii hyvin kerman/jäätelön terveellisempänä korvikkeena. Vähän vielä siirappia päälle ja avot! Helppoa ja niin hyvää.



3 kommenttia:

  1. heippa, vehnäjauhot voi korvata myös peruna- ja täysjyväkaurajauhoilla, kumpaakin puolet ja puolet. Maistuu samalta, mutta nyt resepti on luont. glut. ja kuituakin saa! :p

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Kiitos vinkistä, täytyy laittaa testiin joku kerta :)

    VastaaPoista
  3. Blogissasi on monta herkullisen näköistä reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista